Доступність посилання

ТОП новини

Бізнес відмовився кредитувати уряд (огляд преси)


Депутат Вадим Колесніченко доводить, що боротьба його Партії регіонів за російську мову – лише виконання передвиборних обіцянок. Однак, як зауважує «Газета по-українськи», про те, що не виконані решта передвиборних обіцянок регіоналів та Віктора Януковича, чомусь забувають. Найперша з них і головна – про «покращення життя вже сьогодні». Видання пише, що рідко в якій країні життя людей після зміни влади міняється в гірший бік так стрімко, як в Україні після приходу до влади Партії регіонів. Зараз в Україні відразу кілька колапсів – інфраструктурний, комунальний, економічний, правовий та освітній. Докладніше про них йдеться в статті «Особливий статус російської не покращить життя нікому».

Міністерство фінансів України не змогло отримати жодної заявки під час нещодавнього аукціону з продажу облігацій внутрішньої державної позики. Охочих не знайшлося. Газету «День» зацікавило – це ознака того, що ринок уже наситився мінфінівськими паперами, чи просто в потенційних інвесторів закінчилися гроші або вони їх тримають на «чорний» день? На думку експерта газети – головна проблема зниження активності інвесторів на фінансовому ринку полягає в погіршенні макроекономічних показників та непоновленні співпраці з МВФ. Стаття називається «Небезпечний сигнал, або Чому бізнес відмовляється кредитувати апетити уряду?»

Нинішній рік стане ключовим для приватизації вугільних підприємств, стверджує газета «Голос Україна». Уже сьогодні дві з трьох тонн вугілля видобувають на шахтах недержавної форми власності. Однак, на думку експерта парламентського видання, закон про приватизацію вугільних підприємств ухвалений запізно. Бо найкращі шахти вже приватизовані. У державній власності залишилися слабші та менш перспективні копальні. Навіщо платити за приватизацію, якщо можна забрати шахту в концесію чи оренду майже задарма? Ті, хто сьогодні у владі, написали під себе закон, який дасть їм змогу у зручний момент забрати все те, що залишилося і погано лежить, переконаний експерт.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG