Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ вимагає від Януковича пояснити, чому не виконується резолюція ПАРЄ


У парламентській опозиції вимагають від президента Віктора Януковича публічних пояснень у зв'язку з невиконанням резолюції ПАРЄ про політичні процеси в Україні.

«В Україні тривають політичні репресії та катування Юлії Тимошенко, Юрія Луценк), Валерія Іващенка та інших політичних в’язнів. Ці кричущі факти порушення фундаментальних прав людини не можуть залишатися без уваги європейської спільноти, до якої так хоче приєднатися Україна», – сказав лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін, виступаючи з парламентської трибуни в четвер.

Він нагадав, що в резолюції в ПАРЄ чітко сказано «про переслідування лідерів української опозиції через їхню політичну діяльність», і нагадав, що Данський гельсінський комітет на прохання ЄС зробив незалежну юридичну оцінку вироків Тимошенко й «цілком визнав їх політичну вмотивованість».

З урахуванням цього фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає від .Януковича публічних пояснень щодо невиконання вимог резолюції ПАРЄ від 26 січня цього року та резолюції Європарламенту від 24 травня.
Кожем’якін наголосив, що Європарламент закликав негайно звільнити всіх політичних в'язнів в Україні.

5 жовтня ПАРЄ ухвалила резолюцію про стан демократичних інститутів в Україні, в якій закликала не допустити монополізації влади й обмеження демократичних свобод. У Резолюції ПАРЄ закликають Президента України «розглянути всі можливості використати доступні йому законодавчі засоби, щоб звільнити колишніх членів уряду і дозволити їм брати участь у наступних парламентських виборах».
XS
SM
MD
LG