Доступність посилання

ТОП новини

На шведських уболівальників чекає «Труханів сюрприз»


Шведське фан-містечко на Трухановому терміново добудовують
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Шведське фан-містечко на Трухановому терміново добудовують

Київ – Фан-містечко для шведських уболівальників на Трухановому острові у Києві готове на 90 відсотків. Про це в четвер заявили представники комунального підприємства «Плесо», що займається будівництвом кемпінгу. Близько 300 поселенців прибудуть на острів у п’ятницю, однак, там на них може чекати неприємний сюрприз.

Недобудовані господарчі споруди. Свіжовистелена бетонна долівка у душових кабінах. Пересувний медпункт замість стаціонарного. Траншеї із електропроводкою, які поспіхом закопують люди у дощовиках. Фан-містечко на Трухановому острові запрошує шведських футбольних уболівальників.

Усе буде готове до завтра (п’ятниці), запевнив Денис Рудник, заступник директора комунального підприємства «Плесо», яке, серед іншого, займалося благоустроєм фан-містечка на замовлення шведської сторони.

За його словами, основний обсяг роботи уже виконано, зокрема, відновили каналізацію і водогін та забезпечили електропостачання на рівні, потрібному для одночасного мешкання там до 6 тисяч осіб. Питну воду шведам будуть постачати у цистернах.
Всі роботи виконано у тому обсязі, в якому їх профінансувала шведська сторона
Денис Рудник

«Всі роботи виконано у тому обсязі, в якому їх профінансувала шведська сторона, – наголошує Денис Рудник. – Звичайно, можна говорити про капітальне будівництво, підготовку території до використання її як кемпінгу на постійній основі. Але я нагадую: наметове містечко буде функціонувати до 1 липня. Тому ми працюємо із врахуванням оцього часового фактора».

На будівництво кемпінгу для уболівальників шведи виділили 2 мільйони гривень.

За словами заступника голови КМДА, куратора Євро-2012 Анатолія Голубченка, в п’ятницю, о пів на дев’яту ранку до кемпінгу прибуде шведський посол – приймати «об’єкт». «Уже прибули перші шведи, вони поки що задоволені», – зауважив чиновник.

Без оселі шведи не залишаться – активіст

Шведські дипломати наразі ситуацію з кемпінгом не коментують. Тим часом, Труханів острів згадують тамтешні медіа. Шведська газета Aftonbladet у спортивному додатку за 7 червня попереджає вболівальників, що в київському кемпінгу їх чекає «сюрприз». Видання цитує представника туророператора nickes.com Нікласа Гелберґа, який заявив, що не боїться за безпеку вболівальників, але буде всіляко стимулювати українську сторону виконати домовленість вчасно. «Це трохи гірше, ніж ми очікували», «почуваю себе трохи як Робінзон», цитує газета перших шведських вболівальників.

Шведські гості не залишаться на вулиці – у Києві повно житла, вважає активіст української громадської ініціативи «Європатруль» Микола Воробйов. Однак він побоюється, що у перші дні чемпіонату до кемпінгу підтягнуться спекулянти.

«Власники хостелів, готелів, інших місць поселення розуміють: окей, тисяча поселиться, але решта тисяч п’ять шукатиме щось інше. І вони будуть намагатися переманити собі мешканців, ясно, за комфорт треба буде добряче заплатити», – зауважує активіст.

У п’ятницю на Трухановому острові чекають на 300 шведських фанів, а найбільше – кілька тисяч – їх має заселитися в неділю.
  • Зображення 16x9

    Анастасія Москвичова

    Із Радіо Свобода – з 2011 року, з 2013-го до 2020-го – як штатна мультиплатформна журналістка. Спеціалізуюся на соціальній тематиці. Створювала і вела радіопрограму «Право на дію» про права людини та громадський активізм (у 2016–2018 роках), що виходила на «Ера FM».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG