Доступність посилання

ТОП новини

Шокова терапія для фармацевтів (огляд преси)


Київ – Взявши курс на парламентські вибори, політики згадали про виборців за кордоном. За спостереженням тижневика «Влада грошей», особлива увага прикута до Молдови і Придністров’я, де проживають понад 70 тисяч виборців із правом голосу. Журналісти прогнозують, що після волевиявлення інтерес до них знову зникне. Хоча Київ, як ніколи, зацікавлений у посиленні там своєї присутності, щоб врівноважити геополітичну активність Румунії. Детальніше про геополітичну та особисту зацікавленість України йдеться в статті «Полетіли на Південь».

Український ринок ліків очікують серйозні зміни, констатують «Ізвєстія в Україні». У парламент подані чотири законопроекти, які посилять кримінальну відповідальність за підробку медикаментів і заборонять рекламу ліків. Якщо проекти будуть ухвалені депутатами, лікарям заборонять просувати продукцію фармацевтичних компаній, а імпортерам медпрепаратів доведеться отримувати ліцензії. Нововведення, за твердженням газетярів, допоможуть країні уникнути масових спекуляцій, підробки і контрабанди ліків. Щоправда, самі медики і фармацевти вважають новації несвоєчасними, непотрібними і навіть абсурдними.На цьому наголошується в матеріалі «Шокова терапія».

Міністр економіки Петро Порошенко цього тижня шокував авторинок заявами про запровадження державного мита на імпортні автомобілі. За його словами, упродовж останніх трьох років обсяги виробництва українських авто різко скоротилися і понад 12 тисяч робочих місць втрачені. Однак, як наголошують у газеті «Сегодня» автомобільні імпортери, попри численні пільги і протекції уряду українським автовиробникам, ними досі не розроблено жодного українського автомобіля, а на конвеєрі випускаються застарілі з точки зору екології й безпеки транспортні засоби, причому здебільшого з китайських машинокомплектів. Стаття називається «Податками по іномарках».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG