Доступність посилання

ТОП новини

Українська діаспора готує протест до приїзду Януковича на відкриття Євро у Варшаві


Активісти української громади у Варшаві мають намір виступити з «просвітницькою акцією» проти Януковича. Вони планують в центрі польської столиці роздавати вболівальникам листівки польською та англійською мовами із закликом «не залишати Україну наодинці з диктатурою і злом», повідомляється на медіапорталі української діаспори.

Зокрема, українці попросять європейців бойкотувати українську владу, яка «встановлює в країні авторитаризм», і підтримати Україну та її народ.

В акції візьмуть участь українські письменники, вчені, бізнесмени, музиканти та студенти, які живуть і працюють у Варшаві. Вони зберуться біля Королівського замку у Варшаві, а потім вирушать центром міста до Національного стадіону.

Президент України Віктор Янукович відвідає Польщу в п’ятницю з робочим візитом для участі в офіційній церемонії відкриття Євро-2012.

Чемпіонат Європи з футболу стартує 8 червня матчем-відкриттям турніру в Польщі і завершиться фінальним матчем 1 липня на НСК «Олімпійський» у Києві. Загалом в Україні відбудуться 16 матчів із 31. В Україні матчі Євро-2012, окрім Києва, прийматимуть Харків, Львів і Донецьк.
XS
SM
MD
LG