Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко вимагає не затягувати розгляду касації в «газовій справі» – Власенко


Сергій Власенко
Сергій Власенко
Екс-прем’єр Юлія Тимошенко вимагає «припинити штучно затягувати» розгляд «газової справи» в касаційній інстанції та проводити розгляд за її відсутності, заявив захисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

«На основі чинного законодавства, зокрема норм Кримінально-процесуального кодексу, вимагаю припинити штучне затягування розгляду справи, маніпулюючи моїми правами, вкотре вимагаю від суду проводити розгляд касаційної скарги за моєї відсутності», – процитував заяву екс-прем’єра Власенко у п’ятницю біля ЦКЛ №5.

Він також наголосив, що копії заяви буде направлено до Вищого спеціалізованого суду, а також Генеральній прокуратурі, НАК «Нафтогаз України».

«Ми не дамо їм штучно затягнути розгляд цієї справи. Ми розуміємо, що на сьогодні судді Вищого спеціалізованого суду отримали команду продовжити затягування справи. Це незаконно й необґрунтовано, це робиться з єдиною метою – перешкодити розгляду справи Тимошенко в Європейському суді з прав людини. Ми розуміємо, яким буде рішення (Вищого спецсуду – ред.), але для нас набагато важливіший розгляд нашої скарги в ЄСПЛ», – зазначив Власенко.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 червня розгляд касації Тимошенко та її захисту на вирок у «газовій справі».

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 9 травня 2012 року екс-прем’єра перевели до харківської лікарні залізничників для лікування. У Харкові тривають судові засідання ще за одним обвинуваченням, інкримінованим Тимошенко, стосовно діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України».
XS
SM
MD
LG