Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012: іноземним фанам сподобалася Україна


Вболівальники дивляться футбольний матч між збірними Польщі та Греції, Київ, 8 червня 2012 року
Вболівальники дивляться футбольний матч між збірними Польщі та Греції, Київ, 8 червня 2012 року

Євген Солонина, Сабіна Пухка, Марічка Дачковська, Олена Поволяєва

Київ – Восьмого червня офіційно розпочався Чемпіонат Європи з футболу 2012 року, який цього разу приймають Україна та Польща. Офіційні фан-зони турніру відкрили у Києві, Харкові, Донецьку та Львові, в яких відбудуться футбольні матчі. Іноземні вболівальники, які вже з’явилися у фан-зонах, кажуть, що в цілому задоволені тим, як їх зустріли в Україні.

Давід Фурсберг – керівник групи шведських волонтерів. Він прибув до Києва не лише вболівати за свою команду, але й обслуговувати кемпінг для туристів зі Швеції, та загалом допомагати своїм співвітчизникам у межах Києва Каже, що Україна його приємно здивувала.

«Я був тут у квітні, щоби спланувати цей наш приїзд – і нічого не було зроблено. Зараз усе організовано досить добре. Я реаліст і розумію, що Швеція навряд чи переможе у турнірі, але як уболівальник сподіваюся на це. Люди дуже доброзичливі, готові допомогти. Мені подобається ця країна і це місто», – зазначив Давід Фурсберг.

Наметове містечко шведів на київському острові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

Подібний настрій мають й інші шведські уболівальники, що прибули до Києва. Вони зізнаються Радіо Свобода, що не до кінця добудований шведський кемпінг на Трухановому острові їх не дуже засмучує, натомість вони задоволені приязним ставленням українців, дешевим пивом та гарною погодою.

Фанам сподобалося в Києві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Перший матч у Києві відбудеться у понеділок – Україна гратиме проти Швеції. Проте вже у п’ятницю на відкритті Київської фан-зони було чимало іноземців.

Фан-зону відкрив виступ барабанщиків та президентського оркестру, а тоді Хрещатиком пронесли величезний національний оберіг і талісман турніру – зозулицю. Після цього слово дали іншому талісману турніру – кнуру Фунтику, який живе у фан-зоні та передбачає результати матчів. На думку кнура, у перших матчах Польща мала б перемогти Грецію, а збірна Росії – команду Чехії: він обрав корм із мисок із російською та польською символікою.

Кабан-віщун обиратиме переможців Євро-2012
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Фани у захваті від доброзичливих українців, жінок і дешевого пива

Відкрили фан-зони й інші українські міста, де проходитимуть матчі Євро-2012: у Харкові, Донецьку та Львові. Так французькі вболівальники визнають, що їм дуже сподобалося в Донецьку.

«Ми з Франції, приїхали подивитися, як збірна Франції переможе Великобританію. Ми живемо в кемпінгу. Чи подобається нам Донецьк? Нам подобаються дівчата в Донецьку, і те, що алкоголь дуже дешевий», – кажуть іноземні уболівальники, які прийшли до фан-зони у Донецьку.

У Донецьку на відкриття фан-зони майже ніхто не прийшов
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Зараз всі чотири українські фан-зони заповнені уболівальниками: тут просто неба транслюються перші матчі Євро-2012, які проходять у Польщі.

Початок футбольного турніру в Україні пройшов мирно, жодних нещасних випадків та заворушень, пов’язаних із футбольними фанами, правоохоронці не зафіксували.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG