Доступність посилання

ТОП новини

Багато уболівальників проведуть у Львові лише кілька годин


У Львові готуються до матчу між збірними Німеччини і Португалії
У Львові готуються до матчу між збірними Німеччини і Португалії
Львів – Зранку у Львів почали активніше, ніж напередодні, прибувати вболівальники на футбол збірних Німеччини і Португалії. Сьогодні станом на 9 годину ранку українсько-польський кордон перетнули понад 800 осіб з квитками на футбол. Окрім того, чартерним рейсом прилетіли 163 пасажири з Лісабону. Очікується ще півсотні чартерних рейсів.

«Чи ви чули, що російські і польські вболівальники побилися вчора у Львові, і одного забрали в кайданках?», «А якийсь іноземець запросив двох дівчат у готель і ті його обікрали», – такі розмови чутно цього ранку у Львові на Винниківському ринку. Жінки-продавчині нудьгують і нарікають на обмаль покупців. Адже багато львів’ян виїхали з міста, залишивши його на фанів.

Сутичку фанатів правоохоронці миттєво припинили

У п’ятницю після фінального свистка матчу між збірними Росії й Чехії щонайменше 20 фанатів російської збірної вийшли з фан-зони у Львові – з вигуками «Росіяни вперед!», а також образливими висловлюваннями на адресу українських уболівальників. До них підбігли кілька хлопців, вбраних у футболки української збірної, і почалася хвилинна сутичка. Але фанатів миттєво роз’єднали правоохоронці.

Більшість присутніх у львівській фан-зоні вболівали за збірні Чехії і Польщі. Нині симпатії львів’ян будуть на боці збірної Німеччини (цього вечора у Львові гратимуть збірні Німеччини й Португалії). Про це свідчать опитування соціологічної групи «Рейтинг».

Не без підстав була розмова і про іноземця, якого три дні тому обікрали у Львові. Італієць запросив у номер двох дівчат легкої поведінки. У час, коли чоловік роздягався, повії його обікрали. Про це повідомив начальник Головного управління МВС у Львівській області Олександр Рудяк. На цей час це єдиний випадок під час Євро-2012, пов’язаний з іноземцем, який розслідують львівські правоохоронці.

Більшість фанів побувають тільки на стадіоні

Найбільший наплив вболівальників очікується сьогодні за кілька годин до матчу, який розпочнеться о 21:45. За інформацією прикордонної служби, вже з 16:00 у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні очікують на велику кількість фанів.

Більшість уболівальників, зокрема й пасажири чартерних рейсів, подивиться футбол і відразу ж повернеться в Європу. Багато фанів проживають саме у польських містах, бо це, на їхню думку, дешевше і безпечніше. А в Україну приїздитимуть лише у дні матчів.

Зокрема, попри те, що збірна Німеччини у груповому турнірі гратиме саме в Україні, місцем свого базування на час Євро-2012 вона обрала Польщу. 6 червня у польському Гданську німецьку збірну відвідала канцлер Ангела Меркель. В Україну, за останніми даними, на матчі групової фази Євро-2012 Меркель не приїде.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG