Доступність посилання

ТОП новини

У Києві до Євро-2012 на асфальті створили футбольне 3D-«полотно»


Джо Гілл завершує 3D-«полотно» до Євро-2012
Джо Гілл завершує 3D-«полотно» до Євро-2012
На майдані Незалежності у Києві сьогодні презентували 3D-«полотно» на асфальті під назвою «Вуличне Євро». Його автори – художники з Великобританії Джо Гілл та Макс Лоурі. Робота виконана в авторській техніці, всім охочим радять переглядати її на спеціальному моніторі.

«Ми створили маленьке футбольне поле у київському ландшафті, поруч з фан-зоною, де вирують футбольні пристрасті. Власне, завдяки нашій технології перехожі, потрапивши на розмальоване поле, стають гравцями-учасниками футбольного матчу», – розповів Радіо Свобода Джо Гілл.

За його словами, футбольна композиція, яку він створив, – це «привітання учасникам і гостям турніру Єаро-2012». «Київ нас вразив настільки, що ми міркуємо над майбутнім сюжетом: хочемо у форматі 3D зобразити статую Матері-Вітчизни, куполи православних храмів і ще київські вареники!» – додав Джо Гілл.

Як розповів Макс Лоурі, вони разом із Гіллом мандрують світом і малюють переважно до якихось значних міжнародних подій, аби донести до якнайбільшої кількості людей свою ідею – що «вулиця як людне місце може і повинна бути об’єктом мистецтва і культури».

Джо Гілл – автор кількох десятків 3D-малюнків та оптичних ілюзій, створених на асфальті. Їх можна зустріти у різних країнах світу. Він також є рекордсменом Книги рекордів Гіннеса.
XS
SM
MD
LG