Доступність посилання

ТОП новини

Президент підписав закон, який дозволяє оренду портових причалів


Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про морські порти», що дозволяє оренду чи концесію портових причалів терміном до 49 років. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За даними агентства, закон гарантує право приватної власності на внесені до Реєстру гідротехнічних споруд причали, побудовані за рахунок приватних інвестицій до набуття чинності цього закону, а також нові причали, побудовані за рахунок приватних коштів.

Відповідно до закону, будівництво причалів державної форми власності за рахунок приватних коштів, відповідно до світової практики, здійснюватиметься на компенсаційній основі.

Закон передбачає можливість відчуження земельних ділянок, що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, для розвитку або будівництва нових морських портів.

Крім того, закон закріплює можливість продажу на конкурсних засадах цілісних майнових комплексів держпідприємств і 100% публічних акціонерних товариств, створених у процесі корпоратизації на базі цехів, виробництв, ділянок, інших підрозділів держпідприємств-морських портів, до складу яких входять всі види майна, призначеного для їхньої діяльності. При цьому умови конкурсу можуть передбачати оренду переможцем земельних ділянок під об’єктами терміном до 49 років.

Закон також визначає порядок залучення приватних інвестицій в об’єкти портової інфраструктури на основі окремих договорів концесії, договорів про спільну діяльність, оренди та інших видів державно-приватного партнерства.

Верховна Рада ухвалила закон «Про морські порти» у другому читанні і в цілому у травні цього року.
XS
SM
MD
LG