Доступність посилання

ТОП новини

Центр Львова «окупували» португальські й німецькі фани


Львів приймає Євро-2012!
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:13 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Львів приймає Євро-2012!

Львів – Понад 11 тисяч вболівальників з Німеччини і більше ніж 6 тисяч із Португалії приїхали у Львів підтримати свої збірні. Саме Німеччина і Португалія змагатимуться сьогодні на львівському стадіоні. Більшість фанів прибули у Львів у суботу. Вони «окупували» площу Ринок і львівські кнайпи.

Футбольні фани на площі Ринок влаштували веселу забаву: вони співають, танцюють, переспівують і перекрикують один одного, п’ють пиво за столиками кнайп під відкритим небом. «Дойче! Дойче!» – кричать одні, «Портуджі! Портуджі» – відповідають інші, «Польска!» – долучаються поляки.

Наразі португальські і німецькі вболівальники мирно реагують один на одного. Гості є Європи оглядають старовинний Львів. Не минуло і без ексцесів: як стало відомо, група німецьких фанів, яка купили продукти у супермаркеті, завантажала їх у бус разом із візочком із крамниці. Як з’ясувалося згодом, візочки з продуктами з супермаркету у Німеччині дозволено забирати додому, звідти вже по них приїжджає працівник крамниці.

Ще з одним громадянином Німеччини трапилася вже прикра історія: чоловіка обікрали на львівському вокзалі.

Львівський аеропорт вперше прийняв великі літаки

Із 14:00 у Львові перекрита не лише центральна частина міста, але й вулиці, які ведуть до стадіону. Кожен вболівальник має карту міста, отримав інформацію про те, як добратися громадським транспортом на спортивну арену, де о 21:45 розпочнеться матч між збірними Німеччини і Португалії.

Львівський аеропорт вже прийняв півсотню чартерних рейсів і вперше – кілька великих літаків типу Вoeing-747. Організованим групам вболівальників влаштували туристичну мандрівку містом. Переважна більшість фанатів, як очікується, покине Львів незабаром після матчу.

У медіа-центрі «Львів-2012» акредитовано півтисячі осіб. У місті працює 150 знімальних групп із різних країн світу.

Відомий португальський нападаючий Ейсебіо да Сільва Ферейра, який посідає 9 місце у списку найкращих футболістів 20-го століття за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики, зазначив, що він щасливий бути у Львові і, звісно, вірить у перемогу своєї збірної. Також серед присутніх на львівському стадіоні цього вечора будуть українські, польські і німецькі політики.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG