Доступність посилання

ТОП новини

Roland Garros у затінку Євро-2012


Марія Шарапова дякує вболівальникам за підтримку
Марія Шарапова дякує вболівальникам за підтримку
На паризьких кортах Roland Garros завершується неофіційна першість світу з тенісу на ґрунтовому покритті. Цей турнір, попри популярність тенісу, перебуває в затінку футбольного чемпіонату Європи, який відбувається раз на чотири роки. Радіо Свобода пропонує щоденні відеоогляди Євро-2012, тому почитати пропонуємо про Roland Garros.

Сьогодні у фіналі відкритого чемпіонату Франції зустрічаються два найкращі тенісисти сучасності – серб Новак Джокович та іспанець Рафаель Надаль. А в суботу в Парижі у вирішальному матчі жіночого турніру росіянка Марія Шарапова довела, що в понеділок цілком заслужено поверне собі титул першої ракетки світу, який уже мала 2005 року.

Власне, для того щоб повернутися на перший рядок рейтингу Жіночої тенісної асоціації, Марії Шараповій не треба було навіть перемагати у фіналі. Вирішальні очки вона здобула ще на півфінальній стадії, коли переграла естонську суперницю Кайю Канепі.

Виграш у фінальному матчі з італійкою Сарою Еррані дозволив найкращій російській тенісистці оформити кар’єрний Grand Slam – тепер вона хоча б раз перемагала на кожному з чотирьох найпрестижніших турнірів – в Австралії, Франції, Великій Британії (на Вімблдоні) та США. Паризькі піщані корти Шарапова дотепер не надто любила – вона тяжіє до швидших, ніж на ґрунті, розіграшів. Виявляється, нинішні фізичні кондиції цілком дозволяють Марії витримувати і затяжні обміни ударами.

Що ж до чоловічого турніру, то його головні фаворити на диво легко оформили вихід до фіналу. Чинний перший номер рейтингу Новак Джокович у трьох партіях півфіналу здолав опір колишнього лідера світового тенісу швейцарця Роджера Федерера – 6:4, 7:5, 6:3. Ще менше шансів дав своєму співвітчизнику Давидові Ферреру іспанець Рафаель Надаль – 6:2, 6:2, 6:1.

Українські тенісисти в Парижі не відзначилися

Український слід на цьогорічному відкритому чемпіонаті Франції був не надто помітним. Двоє українок у жіночому змаганні зачохлили ракетки вже в першому колі. Леся Цуренко програла представниці Чехії Кларі Закопаловій – 1:6, 2:6. Причинами своєї поразки Леся вважає ушкодження і втому. На травми нарікає і Катерина Бондаренко, яка в першому раунді поступилася Юнь-Янь Чань з Тайваню – 1:6, 6:7.

У чоловічому змаганні українців також було двоє. І треба ж такому статися, що вже в першому колі (а стартує в основній сітці 132 учасники) Олександр Долгополов і Сергій Стаховський зустрілися між собою! Виснажливий п’ятисетовий матч, який розтягнувся на два дні, завершився перемогою Сергія з рахунком 6:7, 6:4, 7:6, 3:6, 6:3. Після «братовбивчої війни» сил на друге коло у Стаховського не залишилося, і він програв німецькому ветеранові Томмі Хаасу – 2:6, 3:6, 2:6.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG