Доступність посилання

ТОП новини

Півтори тисячі підписів зібрали за відкритий розгляд справи Оксани Макар


Близько півтори тисячі підписів жителів Миколаєва, Одеси і Чернігова за відкритий розгляд справи Оксани Макар зібрали активісти громадської організації «Гард – N». Про це УНІАН повідомив прес-секретар організації Андрій Дворецький.

Сьогодні біля будівлі Центрального районного суду Миколаєва активісти встановили шість наметів для цілодобового чергування. Учасники акції вимагають від суддів відкритого проведення слухання справи.

«При цьому ми розуміємо, що є певні етичні моменти, які мають бути дотримані, – сказав Дворецький. – Розгляд якихось інтимних подробиць злочину має відбуватися в закритому режимі. А все інше, починаючи з моменту знайомства Оксани і трьох обвинувачуваних, а також те, як намагалися вбити, як виносили тіло на будівництво і багато чого іншого, має розглядатися відкрито і гласно, щоб обвинувачені не уникли покарання. Тим паче, що цього вимагає мати Оксани – Тетяна Суровицька».

У ніч на 10 березня в Миколаєві троє молодих людей зґвалтували Оксану Макар, а потім намагалися спалити живцем. Дівчина померла в Донецькому опіковому центрі 29 березня.

Попереднє слухання у справі відбулося в Центральному районному суді Миколаєва 24 травня. Захисники підсудних подали клопотання про слухання справи в закритому режимі. Суддя Олена Селіванова ухвалила рішення про те, що наступне засідання, призначене на 12 червня, проводитиметься в закритому режимі, оскільки, окрім вбивства, надалі на засіданнях розглядатимуться подробиці інтимного характеру.
XS
SM
MD
LG