Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті різко погіршується здоров’я Мубарака


Останні публічні фото Хосні Мубарака в суді в день виголошення вироку 2 червня 2012 року
Останні публічні фото Хосні Мубарака в суді в день виголошення вироку 2 червня 2012 року
У Єгипті сьогодні повідомляють про подальше різке погіршення стану здоров’я колишнього президента Хосні Мубарака, який відбуває довічне ув’язнення.

Як повідомили у в’язниці, де він перебуває в медичній частині, сьогодні йому довелося застосовувати дефібрилятор через зупинку серця.

Раніше сьогодні стан його здоров’я називали стабільним, але критичним.

Учора після помилкових повідомлень про смерть Мубарака до нього допустили дружину і двох невісток. Сини Мубарака, Ґамаль і Алаа, перебувають під вартою в очікуванні на суд за звинуваченнями в біржовому шахрайстві.

84-річного Хосні Мубарака понад тиждень тому засудили за звинуваченням у причетності до вбивства мирних демонстрантів під час масових противладних виступів на початку минулого року, які змусили його до відставки.

Мубарак заперечував усі звинувачення проти нього. Його адвокати заявили, що оскаржать цей вирок.

Присуд викликав також широкі протести серед єгиптян, багато з яких вважають його надто м’яким, вони бажають Мубаракові смертної кари.

Близько 850 єгиптян загинули, понад шість тисяч були поранені, коли в лютому минулого року сили безпеки Єгипту стріляли по демонстрантах бойовими набоями, гумовими кулями, використовували водомети і кийки.
XS
SM
MD
LG