Доступність посилання

ТОП новини

Російська опозиція закликає до відставки Путіна


Під час акції протесту в Москві 12 червня 2012 року
Під час акції протесту в Москві 12 червня 2012 року
У столиці Росії Москві десятки тисяч людей узяли сьогодні участь у ході і мітингу протесту з назвою «Марш мільйонів», на якому ухвалили «Маніфест вільної Росії».

У ньому містяться вимоги відставки президента Володимира Путіна й усього керівництва країни, розпуску парламенту, нових парламентських виборів і перегляду результатів президентських виборів, перегляду Конституції тощо.

У промовах лунали також заклики звільнити політичних в’язнів чи критика нового закону про масові акції.

Наступний «Марш мільйонів» пропонують провести в Москві 7 жовтня, на день народження Путіна.

Як стверджує поліція, в акції взяли участь близько 20 тисяч людей; організатори говорить про 50 тисяч учасників, а дехто називає й число в 100 тисяч.

Серед промовців були також опозиційні діячі, яким учора вручили повістки на допит, що мав відбутися якраз у час акції, – Сергій Удальцов і Борис Нємцов. Обом просто на мітингу вручили наступні повістки на допит на інший час.

Допити інших опозиціонерів – дружини Удальцова Анастасії, Олексія Навального, Іллі Яшина, Ксенії Собчак – тривали багато годин.

Слідчий комітет Росії заявляє, що ці допити, як і вчорашні обшуки в помешканнях цих опозиціонерів, здійснювали в рамках розслідування справи про масові заворушення в Москві під час подібної демонстрації 6 травня, напередодні інавгурації Путіна на президента. У тій справі вже затримані 13 осіб.

На підтримку протесту в Москві опозиційні акції відбулися сьогодні ще в низці міст Росії, зокрема, в Санкт-Петербурзі, Томську, Саратові, Красноярську, Казані.

Радіо Свобода веде твітер-трансляцію мітингу в Москві.
XS
SM
MD
LG