Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську заборонили відкриття головної фан-зони до Євро-2012


У Дніпропетровську після квітневих вибухів забороняли масові акції, фото 16 травня 2012 року
У Дніпропетровську після квітневих вибухів забороняли масові акції, фото 16 травня 2012 року
У Дніпропетровську заборонили відкриття найбільшої фан-зони, яка мала вмістити 50 тисяч уболівальників-глядачів матчів Євро-2012, повідомив сьогодні начальник управління молоді й спорту Дніпропетровської міської ради Руслан Буленок.

За його словами, фан-зону облаштували на Набережній Дніпра, але так і не відкрили, оскільки організатор – одна з приватних фірм – не надав усіх необхідних документів.

Як повідомив заступник начальника міської міліції Володимир Седлецький, організатори повідомили про плани відкрити фан-зони надто пізно і міліція не встигла забезпечити охорону громадського порядку згідно з вимогами УЄФА.

«Для забезпечення охорони громадського порядку при проведенні таких заходів однією з вимог УЄФА є контрольований запуск уболівальників, стюарди, медицина, комунальні служби, які будуть прибирати територію, а також біо-туалети. Цих документів нам не представили», – сказав представник міліції.

Водночас організатори заявили, що мали всі належні документи для відкриття фан-зони, а причиною заборони вважають непорозуміння з міліцією: мовляв, правоохоронці побоюються великого скупчення людей у місті, де у квітні сталась серія вибухів.

Замість фан-зони вболівальникам Дніпропетровська наразі обіцяють фан-фестиваль просто неба, однак він має відбутися в іншому місці і аж 21 червня.

2009 року, за рішенням УЄФА, українські міста Дніпропетровськ і Одеса та польські Хожув і Краків, які претендували на проведення матчів Євро-2012, не отримали цього права.
XS
SM
MD
LG