Доступність посилання

ТОП новини

Високі тарифи нищать бізнес Пінчука? (огляд преси)


Київ – Більшість депутатів-націонал-демократів не отримають місця в списку об’єднаної опозиції на парламентських виборах, стверджує в «Газеті по-українськи» політолог Вадим Карасьов. Йдеться, насамперед, про нашоукраїнців Івана Стойка, Володимира Карпука, Ярослава Кендзьора та Лілію Григорович. Охочих багато, тому велика конкуренція. Відтак, ветеранам політичного руху в Україні доведеться йти на політичну пенсію, вважає політолог. «Щоб не допустити цього, їм треба було активніше працювати і підтримувати Ющенка. Вони думали: він нас завів, то це вже на 20 років. Вийшло, що ні», – зауважує Карасьов.

Українська феросплавна асоціація звернулась до Мінекономіки з проханням захистити галузь, яку, за їхнім твердженням, знищують непомірно високі тарифи на електроенергію та агресивний імпорт феросплавів в Україну. На парадоксальній ситуації наголошує газета «День», яка пише, що власники заводів, зокрема Віктор Пінчук та Ігор Коломойський, уже понад рік не в змозі пролобіювати для своїх підприємств оптимальні ціни на струм. Заголовок статті – «Українські феросплави втрачають «прописку».

Сьогодні на українських вулицях живе близько 100 тисяч дітей та молоді, інформує газета «Україна молода». Більшість їде до Києва, сподіваючись на легкий «заробіток». Чверть із них – дівчата, з яких 80 відсотків – приїжджі. Саме на них чекає набагато більша небезпека, ніж на хлопців. Про те, хто і як у Києві допомагає безпритульним дівчатам розпочати повноцінне життя йдеться в матеріалі «Повернутися з вулиці».

Газета «Сегодня» досліджувала – куди зараз найвигідніше вкладати вільні кошти. Через заяви грецької влади про вихід із єврозони курс євро зменшився і продовжуватиме падати, зауважує видання. Відтак, найвигідніше зберігати гроші на депозитах у гривні, а ще газетярі радять купувати золото, яке, за прогнозами експертів, суттєво подорожчає.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG