Доступність посилання

ТОП новини

Янукович підписав закон про заборону куріння на вулицях і в приміщеннях


Президент України Віктор Янукович підписав закон, що розширює перелік заборонених для куріння місць. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Закон забороняє куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів у ліфтах і таксофонах, у приміщеннях і на території установ охорони здоров’я, у навчальних закладах, на дитячих майданчиках, у спортивних і фізкультурно-оздоровчих спорудах, у під’їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, в приміщеннях установ ресторанного господарства, в приміщеннях об’єктів культурного призначення, приміщеннях органів держвлади та місцевого самоврядування, на зупинках громадського транспорту.

Окрім того, забороняється куріння тютюнових виробів, крім спеціальних відведених для цього місць, у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності, у приміщеннях готелів та аналогічних місцях розміщення громадян, у гуртожитках, в аеропортах і на вокзалах.

Закон встановлює, що спеціальні місця для куріння мають бути площею не більше ніж 10% від загальної площі приміщення, обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Порушення цих норм закону про виділення й обладнання місць для куріння передбачає стягнення штрафів обсягом від 1 тисячі до 10 тисяч гривень.

Закон набуде чинності через шість місяців після офіційного оприлюднення,

Верховна Рада ухвалила закон 24 травня, за нього проголосували 368 народних депутатів.
XS
SM
MD
LG