Доступність посилання

ТОП новини

Табачник: цьогорічне ЗНО відбулося з дотриманням всіх вимог


Дмитро Табачник
Дмитро Табачник
Зовнішнє незалежне оцінювання цього року відбулося з дотриманням усіх вимог. Про це заявив журналістам міністр освіти й науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Міністр зокрема розповів, що цього року для спостереження за перебігом ЗНО зареєстрована рекордну кількість громадських спостерігачів – 1716 осіб. «Практично всі пункти тестування були забезпечені присутністю громадських спостерігачів», – наголосив Табачник.

Міністр також зазначив, що цього року на тестуванні з усіх предметів зафіксовано підвищення явки учасників ЗНО. «Так, на популярний тест з української мови та літератури в 2010 році прийшло 88% від загальної кількість заявлених осіб, у 2011 – 89%, а в 2012 на тестування з’явилося близько 93% заявлених. На математику в 2010 році прийшло 85%, у 2011 – майже 88%, а цього року близько 92%», – повідомив глава Міносвіти.

Він також зазначив, що результати тестів будуть оголошені до 1 липня, а якщо абітурієнт не згоден із результатами, він може подати апеляцію до апеляційної комісії протягом 3 днів. За словами Табачника, станом на сьогодні уже оголошено результати з хімії, російської мови та географії, математики та всесвітньої історії, а також історії України.
XS
SM
MD
LG