Доступність посилання

ТОП новини

Культпрограма на Євро іноземних фанів: пиво, жінки, пам’ятки


Євген Солонина, Марічка Дачковська


Київ – Іноземним уболівальникам, що прибули до України на матчі Євро-2012, найбільше сподобалися дешевий алкоголь, українські жінки і… пам’ятки історії та архітектури. Це засвідчило опитування Радіо Свобода, проведене на вулицях Києва.

Едіт разом із чоловіком прибула до Києва з Південноафриканської Республіки. На поїздку подружжя зважилося через те, що обоє мали декілька днів відпустки, та мріяли подивитися Київ, і відвідати матчі Євро-2012.

Однак у Києві вони відвідали не лише стадіон та фан-зону, але й історичні місця, каже Едіт.

«Ми бачили декілька пам’яток сьогодні. Це й Золоті ворота, і музей Чайковського, і ось тепер – Києво-Печерська Лавра. Нам це цікаво, бо дуже багато історичних подій відбувалося в Україні, – зазначає вона. – Не знаю, чи варто було б щось змінювати з точки зору туриста, окрім вартості житла, вищої, ніж сподівалися вболівальники. Але транспортна система – добра, метро – в порядку, ресторани дійсно на висоті, а персонал у них привітний».
Що іноземці вподобали в Україні найбільше?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:26 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Штефан та Урбан, футбольні фани зі Швеції, стверджують, що надзвичайно чудово проводять час в Україні – їм подобається все, за винятком надто високої ціни за «спілкування» з українками.

«Я був у клубі… познайомився з Лейлою. Витратив 1000 гривень… Це надто дорого за те, щоб поспілкуватися з дівчиною», – зауважив Штефан.

Інший шведський уболівальник, Фредерик, приїхав передовсім заради футболу. Однак через першу гру своєї збірної 11 червня, коли та програла Україні, не дуже переймається.

«Ввічливі люди, і занадто сильна, як на шведів, футбольна збірна, – каже він. – Ми приїхали передовсім для того, щоб подивитися гру Україна – Швеція. Найбільше нам сподобалися українці, і те, що тут є що подивитися: це й історичні місця, і чудовий турнір».

Із того, що їм не подобається в Україні, іноземні туристи найчастіше називають дорогі готелі й таксі, а також тиск влади на опозицію та громадянське суспільство, про який вони знають з європейських медіа.

За даними українського уряду, кожного дня футбольного турніру до України прибувають кілька десятків тисяч іноземців.

Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG