Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко: Тимошенко уклала газові угоди на прохання Заходу, тому її підтримують «за рахунок українського народу»


Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив сьогодні, що колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко дозволила укласти невигідні для України газові угоди з Росією 2009 року на прохання західних країн, які тепер, підтримуючи її, підтримують вирішення своїх проблем за рахунок України.

Як повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України, таку думку він висловив в інтерв’ю італійському щоденникові Corriere della Sera в перебігу свого візиту до Італії.

«У 2009 році Тимошенко порушила чинний на той час закон. Вона надала дозвіл на підписання угоди щодо газу, яка була дуже невигідна для України, без рішення Кабінету Міністрів… Це було зроблено на прохання Німеччини та інших європейських урядів, які наполягали на тому, щоб швидше вирішити тодішню «газову кризу», коли було припинене постачання палива до країн ЄС. Головне те, що це питання було вирішено за спиною українців. Коли Меркель та інші підтримують Тимошенко, вони тим самим підтримують можливість вирішувати проблеми за рахунок українського народу», – наводить прес-служба уривок із інтерв’ю Грищенка.

Коментуючи відмову багатьох європейських політиків приїжджати до України на матчі чемпіонату Європи з футболу, Грищенко також заявив, що Євро-2012 «проводиться не для політиків». «Ми їх не просимо їхати в Україну та дивитись матчі. Ми чекаємо, що вони приїдуть, оскільки вболівальники є у всіх ланках суспільства. Але якщо хтось із них хоче залишитися вдома та не бажає підтримати власну команду, тоді там будуть інші люди, які ту підтримку їм нададуть», – заявив Грищенко.
XS
SM
MD
LG