Доступність посилання

ТОП новини

У Китаї до польоту у космос готується перша жінка-астронавт


Перша китайська жінка-астронавт, 34-річна, Лю Ян
Перша китайська жінка-астронавт, 34-річна, Лю Ян
У суботу, 16 червня у Китаї у космос вирушить перша китайська жінка-астронавт. 34-річна Лю Ян приєднається до команди у складі двох чоловіків-астронавтів, разом вони вирушать на космічний модуль «Тяньґун-1».

Астронавти проведуть на станції 10 днів. Їхнє завдання – оцінити системи життєзабезпечення модуля. Окрім того, один із членів команди проведе дослідження зі спеціальної капсули, прикріпленої зовні.

Це вчетверте Пекін запустить у космос астронавтів.

Китай прагне потрапити у трійку світових держав (на рівні зі США і Росією), які мають власну космічну станцію. Китайським прототипом такої станції є модуль «Тяньґун-1». Замінити її на постійну Китай планує до 2020 року.

До першої китайської жінки-астронавта у процесі підготовки до польоту була ціла низка вимог, зокрема, як писали ЗМІ, вона неодмінно мала б бути заміжньою і мати дітей. Це пояснили тим, що політ на орбіту та ймовірний вплив радіації можуть позначитися на дітородних функціях. Окрім того, астронавтка не повинна мати проблем із зубами та шрамів на тілі, які в космосі можуть кровоточити.
XS
SM
MD
LG