Доступність посилання

ТОП новини

Росія відкидає звинувачення у продажі Сирії військових гелікоптерів


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Росія спростовує інформацію про те, що нібито поставила у Сирію бойові гелікоптери. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті МЗС Росії.

«Ніяких нових поставок у Сирію бойових гелікоптерів російського виробництва немає. Вся військово-технічна співпраця з Сирією обмежується лише передачею оборонних озброєнь. Щодо гелікоптерів, то раніше було проведено плановий ремонт техніки, яку доправили у Сирію багато років тому», – йдеться у заяві.

Цього тижня державний секретар США Гілларі Клінтон звинуватила Росію у постачанні військових гелікоптерів для режиму сирійського президента Башара Асада. Пізніше у Держдепартаменті уточнили заяву Клінтон, додавши, що у Росії, за їхніми даними, ремонтували військові гелікоптери, які використовують сирійські збройні сили, лояльні до президента Асада.

Із березня минулого року у Сирії тривають акції протесту проти режиму Башара Асада, які супроводжуються постійними сутичками між прихильниками опозиції й урядовими військами, а також численними людськими жертвами.
XS
SM
MD
LG