Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент може перевірити документацію у «газовій справі» Тимошенко


Ребекка Гармс і Вернер Шульц
Ребекка Гармс і Вернер Шульц
Співпрезидент Партії зелених у Європарламенті Ребекка Гармс заявляє, що наполягатиме на тому, щоб Європейський парламент видав указ про перевірку документів «газової справи», порушеної проти колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

«Я буду наполягати на тому, щоб ЄС перевірив всі документи, які стосуються справи Тимошенко», – заявила Гармс журналістам у Києві.

На думку євродепутата, обвинувачення Юлії Тимошенко є «абсурдними й безпідставними». «Щодо газових угод і обвинувачень Тимошенко, я вважаю, що ці обвинувачення абсурдні, оскільки Росія підписує такі угоди і з іншими країнами. Вони є базовими. Приміром, договори з Німеччиною не дуже відрізняються від українських, а німецькі споживачі отримують газ у ненабагато кращих умовах, ніж українські. Але ніхто не додумався звинувачувати канцлера Німеччини за підписання договорів із Росією», – зазначила Гармс.

Також вона повідомила, що колишній генпрокурор Данії вивчив усі документи «газової справи» Тимошенко на їх відповідність українському законодавству. Згідно з його висновком, заявила Гармс, якби справи розглядалися у законодавчому полі, то у прокуратури не було б навіть шансів відкрити кримінальну справу стосовно Тимошенко.
XS
SM
MD
LG