Доступність посилання

ТОП новини

У Луцьку відбувся міжнародний фестиваль «Ніч у замку»


Нічна вистава у замку Любарта
Нічна вистава у замку Любарта
У ці вихідні, у рамках відзначення Дня Луцька, у місті відбувся традиційний міжнародний фестиваль мистецтв «Ніч у замку». Співачка Руслана, музичні та танцювальні колективи, клуби реконструкції історичного бою з України і держав Центрально-східної Європи, український «Театр вогню» виступали просто неба на території замку Любарта.

Крім цього, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в історичному центрі Луцька митці з України, Польщі, Литви та Угорщини провели майстер-класи з національних традиційних ремесел та співу.



Також під час Дня міста у Луцьку підписано Угоду між Радою Європи та містами України – учасниками Платформи європейських інтеркультурних міст. Мета програми – налагодити співпрацю між містами, в яких проживають різні етнічні громади. Як повідомив Радіо Свобода голова офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовски, «Платформа дозволяє налагодити безпосередні контакти між містами з різних європейських країн, в яких проживають представники різних народів. Така співпраця взаємно збагачує ці народи».

Як повідомив Радіо Свобода експерт Ради Європи Олександр Буценко, Платформа міжкультурних міст об’єднала 11 міст України (Мелітополь, Южне, Херсон, Хмельницький, Вінниця, Павлоград, Прилуки, Ніжин, Житомир, Луцьк, Івано-Франківськ).
XS
SM
MD
LG