Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012 треба використати, щоб «прорвати завісу брехні проти України» – Азаров


Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що Євро-2012 необхідно використовувати, щоб «прорвати завісу брехні, обману, пропаганди проти України».

«Значна кількість людей не приїхали до України, злякалися. Але зате ті, хто приїхали, отримали зовсім інше уявлення про Україну. Вони побачили зовсім іншу Україну. У них з’явився привід думати про те, що засоби масової інформації дають недостовірну інформацію про Україну і ми повинні, використовуючи Євро, прорвати завісу брехні, обману, пропаганди проти України, яку розгорнули наші доморощені діячі», – сказав Азаров в ефірі Харківського державного обласного телебачення.

Він зазначив також, що Україна, на відміну від Польщі, не отримувала допомогу від Євросоюзу на підготовку до проведення Євро-2012. При цьому, за словами Прем’єра, опозиція проводила в Європі «масову кампанію» із закликом бойкотувати чемпіонат.

«Нам ніхто нічого не дав, нам жодного цента не дали на цю справу, хоча це був загальноєвропейський захід. Більш того, у переддень Євро так звані наші опоненти проїхалися всією Європою та організували масову кампанію так званого «бойкоту Євро». Закликали взагалі скасувати проведення чемпіонату в Україні. Почали з’являтися статті, які стали залякувати іноземців, що в Україні злочинність, що там расизм, там проституція на кожному кутку, там брудно, там ціни високі. Це була цілеспрямована диверсія проти нашої країни», – наголосив Азаров.

Він також зазначив, що зараз тональність публікацій про Україну в західних ЗМІ змінилася «Євро – це можливість відкрити нашу країну для Європи. Зараз вже ми не побачимо в засобах масової інформації Заходу таких антиукраїнських коментарів, вони зникли», – сказав Азаров.
XS
SM
MD
LG