Доступність посилання

ТОП новини

Кузьмін: хвороба Тимошенко заважає пред`явити їй звинувачення у справі Щербаня


Перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявляє, що ГПУ готова пред`явити екс-прем`єру Юлії Тимошенко звинувачення у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

«У нас є достатньо свідчень, що підтверджують причетність Тимошенко до цього вбивства (вбивства Євгена Щербаня – ред.), і ми маємо намір пред'явити їй обвинувачення Перешкодою, що заважає пред'явити ці звинувачення, є її тривала хвороба», – сказав Кузьмін в інтерв'ю «КоммерсантЪ-Украина».

За його словами, хвороба Тимошенко не дає нам можливості проводити відповідні слідчі дії до її одужання.

«У нас є достатньо даних, що підтверджують її зацікавленість в усуненні Щербаня. Є дані, що підтверджують перерахування грошей з контрольованих нею рахунків, є прямі свідчення свідків, які називають її організатором і фінансистом вбивств. У нас є заява Руслана Щербаня, який називає її прямим винуватцем смерті його батька», – додав перший заступник Генпрокурора.

Крім того, він дав зрозуміти, що ГПУ вивчає причетність екс-прем'єрів Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка до інших особливо тяжких злочинів.

Члена виконкому Ліберальної партії, депутата Верховної Ради Євгена Щербаня розстріляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

4 квітня 2012 року син Євгена Щербаня, депутат Донецької облради Руслан Щербань, на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність екс-прем'єрів Тимошенко і Лазаренка до вбивства його батька.
Тимошенко та Лазаренко категорично спростовують свою причетність до вбивства.
XS
SM
MD
LG