Доступність посилання

ТОП новини

Тейшейра виконує завдання опозиції – регіонал Надоша


Олег Надоша
Олег Надоша
Посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра не мав наміру зустрічатися з екс-прем’єром Юлією Тимошенко, яка проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні №5 «Укрзалізниці» в Харкові, вважає член Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом, народний депутат від фракції Партії регіонів Олег Надоша, повідомляє прес-служба Партії регіонів у понеділок.

«Складається враження, що Пінту Тейшейра не мав намірів з нею зустрічатися. Адже ми бачили лише її заяву про бажання зустрітися з головою представництва ЄС в Україні, а від самого посла офіційних звернень через МЗС, як це вимагає українське законодавство, ми не бачили. Крім того, вся країна знає і спостерігає за тим, яку кількість представників міжнародної спільноти та євродепутатів уже було допущено до екс-прем’єра», – сказав він.

За словами депутата, влада не перешкоджає нікому, хто хоче поспілкуватися з Тимошенко. «Лише за час її перебування в Качанівській колонії та лікарні екс-главу уряду відвідали представники ПАРЄ, Freedom House, Європейського парламенту, міжнародні лікарі, різноманітні посли і навіть президент Литви. Про що це свідчить? Про те, що пенітенціарна служба України демонструє небачену відкритість, а влада цьому ніяк не перешкоджає», – додав Надоша.

«Якби Тейшейра мав бажання бачити Тимошенко, він, щонайменше, не планував би цього візиту, по-перше, у вихідний – неділю, а по-друге, без попередження та відповідних офіційних формальностей», – пояснив свою позицію парламентар.

Крім того, на думку парламентаря, Тейшейра вже давно перестав виконувати функції посла ЄС, перетворившись на типового політика. «Він перебуває на боці опозиції і виконує усі її завдання», – резюмував Надоша.

17 червня Голова представництва ЄС в Україні Тейшейра не зміг зустрітися з осудженою екс-прем’єр-міністром Юлією Тимошенко, яка проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» у Харкові. За його словами, охорона ЦКЛ вказала на те, що на відвідання Тимошенко у нього немає дозволу пенітенціарної служби України.
XS
SM
MD
LG