Доступність посилання

ТОП новини

Фракція НУНС наполягає на введенні «сенсорної кнопки» у Раді


Фракція «Наша Україна – Народна самооборона» наполягає на запровадженні персональної системи голосування в парламенті.

«Наступне, що корисного може ще зробити Верховна Рада, – це ввести в обов’язковому порядку голосування особисто депутатами», – сказав лідер фракції НУНС Микола Мартиненко в понеділок.

«Ми не раз вносили законопроект з цієї тематики. Це пряма норма Конституції, але він не голосується і не підтримується більшістю», – сказав лідер фракції.

За словами Мартиненка, можна знайти наступні два виходи із ситуації: парламентська більшість може внести свій законопроект щодо вирішення цієї проблеми, а опозиція підтримає його, або ж безпосередньо голова Верховної Ради Володимир Литвин своїм розпорядженням може ввести в дію «сенсорну кнопку».

«Якщо проаналізувати резонансний законопроект з мови, ви пам’ятаєте, скільки було відсутніх депутатів у той день: 62 – за 234 голосів, які були засвідчені в залі», – ствердив Мартиненко.

Колишній голова Верховної Ради Арсеній Яценюк (грудень 2007 – листопад 2008) надав доручення розробити сенсорну систему для голосування, яка б дозволяла проводити голосування депутату лише за себе, як це і передбачено Конституцією. Ця система була розроблена і встановлена в сесійній залі, однак вона досі не працює, оскільки для її введення в дію необхідне рішення Верховної Ради.
XS
SM
MD
LG