Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку обіцяють максимально підтримати збірну України


Донецьк – У Донецьку сьогодні не лише футбольне свято, а й вирішальний день для української збірної. О 21:45 вся країна затамує подих, адже українці вийдуть на «Донбас Арену», щоб зустрітися з англійцями в останньому колі групового етапу Євро-2012. Щоб вийти до чвертьфіналу, українську збірну влаштує лише перемога. Як донеччани зустрічають гостей, та, головне, як вони вболіватимуть сьогодні за збірну? Це з’ясовувало Радіо Свобода.

У місті від самого ранку можна відчути атмосферу футбольного свята. Навіть у тролейбусах люди їздять із прапорами. Українські та англійські фани продовжують прибувати до міста.

І якщо людей у жовто-синіх формах можна зустріти майже будь-де, то англійці обрали собі місце дислокації біля пабу, що розташований прямо біля площі Леніна. Саме туди вболівальники, які вже живуть у Донецьку кілька днів, принесли порожню труну. Вона символізувала безпеку в місті, англійці вигукували «Сол Кемпбел, ти не правий», адже саме колишній капітан збірної закликав не їхати до України, бо тут небезпечно, і додому фанати, мовляв, повернуться у труні.

Дороге житло

Багато хто з англійців приїхав лише на матч, вони сьогодні ж відлітають додому. Адже єдиний недолік, який зауважують майже всі іноземці, це дороге житло в Донецьку. Наприклад, Глен із Шеффілда з другом зупинився у Запорізькій області. Незважаючи на те, що вони мешкають у курортному містечку, проживання там, порівняно з Донецьком, недороге.

«У Донецьку дорого. Де ми зупинилися, – дешево. І також хочемо відпочити на канікулах. Пісок та море. Ми прилетіли в Донецьк, а потім поїхали в Бердянськ. Винайняли машину. Це недорого, так само, як і всюди в Європі», – зазначає Глен.

Українці посміхаються

Олександр Гаврилюк сам із Вінниці, але живе у Празі. Українець поділився враженнями про Донецьк та Євро-2012. «Київ – столиця, все ж таки, але Донецьк не сильно поступається, у Донецьку все гаразд, Донецьк – молодці, – каже він. – Я давно не бачив, щоб українці один одному посміхалися. Коли приїжджаю, вони всі похмурі, з якимись обличчями незрозумілими. А тут ми коли виграли у Швеції, незабутньо, всі посміхалися, таке враження, що у нас в країні кожен виграв мільйон».

Після останнього матчу на «Донбас Арені» місцевим уболівальникам дорікнули через погану підтримку збірної. Дехто покидав гру ще до кінця поєдинку і свистів. Голова управління по зв’язках із громадськістю Донецької міської ради Максим Ровінський вважає, що Донецьк може гідно підтримувати національну збірну.

«Донецьк дуже активно підтримував збірну на першому матчі, я був на стадіоні, була скажена підтримка. Той факт, що вболівальники засмутилися після другого голу, тут можна звинувачувати вболівальників та гравців. Але правда десь посередині. Вболівальник має завжди підтримувати свою команду, а гравець завжди має грати до кінця. Тому в Донецьку люблять футбол і вміють вболівати за футбол. Сьогодні всі мають зірвати голос, а завтра цілий день мовчати від радощів», – зазначив Максим Ровінський.

Грози, через яку на годину відклали попередній матч українців із французами на «Донбас Арені», цього разу синоптики не очікують.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG