Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Страсбурзького суду у справі про «Норд-Ост» у Росії набуло чинності


Вшанування загиблих у Москві, 2009 рік
Вшанування загиблих у Москві, 2009 рік
Сьогодні набуло чинності рішення Європейського суду з прав людини за позовами колишніх заручників, захоплених у Театральному центрі на Дубровці в столиці Росії Москві в 2002 році.

Тепер російська влада повинна провести розслідування обставин загибелі заручників під час рятувальної операції, заявив адвокат Ігор Трунов, який представляє інтереси потерпілих.

20 грудня минулого року Європейський суд з прав людини практично повністю задовольнив позови – суд констатував, що жертвам трагедії не була надана необхідна медична допомога після застосування ФСБ невідомого газу, в результаті чого загинули не тільки терористи, але і велике число заручників. Суд зобов'язав російську владу виплатити постраждалим в цілому майже мільйон триста тисяч євро.

23 жовтня 2002 року група повстанців захопила близько 800 людей, переважно глядачів та акторів вистави «Норд-Ост». Їх тримали майже три доби. При штурмі будівлі Театрального центру загинуло 130 заручників. Російська влада заперечувала свою вину в смерті людей.
XS
SM
MD
LG