Доступність посилання

ТОП новини

Уряд затвердив імпорт російського газу у 27 мільярдів кубічних метрів – Бойко


Юрій Бойко
Юрій Бойко
Кабінет Міністрів України затвердив прогнозний баланс надходження та розподілу природного газу в країні на 2012 рік, з урахуванням імпорту Національною акціонерною компанією (НАК) «Нафтогаз України» в обсязі 27 мільярдів кубічних метрів російського газу, повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко в середу. За його словами, в документі також передбачено імпорт природного газу компанії Ostchem Holding Limited 8 мільярдів кубічних метрів газу (Кіпр).

Проект балансового надходження та розподілу природного газу на 2012 рік передбачав, що в цілому Україні цього року знадобиться майже 63 мільярди кубічних метрів природного газу, з яких газ власного видобутку становитиме понад 20 мільярдів кубічних метрів, імпорт – майже 34 мільярди кубічних метрів, ще 8 мільярдів кубічних метрів передбачається відібрати з підземних сховищ газу.

Українська сторона неодноразово заявляла про намір скоротити цього року закупівлі газу в Росії до 27 мільярдів кубічних метрів із передбачених контрактом 52 мільярдів кубічних метрів. Сьогодні заступник голови правління ВАТ «Газпром», генеральний директор ТОВ «Газпром експорт» Олександр Медведєв заявив, що Україна зараз активно веде закачування газу в ПСГ і за підсумками 2012 року вийде на закупівлю 40 мільярдів кубічних метрів, що передбачено контрактами.
XS
SM
MD
LG