Доступність посилання

ТОП новини

Англія перемогла Україну завдяки угорському судді (європейська преса)


Прага – Вся європейська преса інформує, що частково вина за поразку України у вівторок у Донецьку в матчі Євро-2012 проти Англії лежить на самих українцях, які «подарували» Вейну Руні шанс забити гол, а частково на угорському судді Вікторі Кашшаї, коли його колега на лінії воріт «не побачив» чистий гол після удару Марко Девіча. Але в цілому, як цитують газети президента УЄФА Мішеля Платіні, «Польща та Україна вже виграли», бо успішно справилися з проведенням такого футбольного турніру Європи.

The Wall Street Journal зазначила з приводу дивного рішення угорського судді Кашшаї на 64-й хвилині матчу Англія – Україна: «Поразка України була підсилена гіркотою явної помилки суддів, які не змогли побачити, що на 64-й хвилині удар Марка Девіча досягнув мети і м’яч вже перетнув лінію воріт, аніж Джон Террі вибив його в поле. Відмова вирівняти рахунок матчу з Україною врятувало Англію від нервової кінцівки гри», – вважає Джонатан Клеґґ. Тут також зауважено, що даний епізод «знову розпалив нескінченні дебати про важливість відео-повторів у футболі, яким чинять опір керівники світового футболу». Цікаво, що самі англійські футболісти і їхній тренер Ходжсон визнали цей гол Девіча і нагадали, як вони постраждали під час подібної помилки судді у матчі з німцями на Кубку світу у 2010 році. Та помилка залишила Англію за бортом турніру.

«Суддя біля воріт Англії залишився мовчазним», – наголошує швейцарська Neue Zürcher Zeitung, звертаючи увагу на момент не зарахування чистого гола, що його забив англійцям нападник збірної України Марко Девіч на 64-й хвилині гри Англія-Україна. Таким чином, як наголошує газета, гол Вейна Руні на 48-й хвилині цього матчу став вирішальним козирем у цій грі Євро-2012 в Донецьку.

Австрійська Die Presse пише: «Марко Девіч послав м’яч за лінію англійських воріт, де Джон Террі вибивав його. Та все ж суддя біля воріт не бачив цього. Зрозуміло, що перед цим судді «пропустили» й офсайд українця Мілевського».

Чеська IDNES зазначає: «Судді вкрали в України гол»; «Англія з Руні перемогла, дякуючи не зарахованому голу у ворота англійців».

Російська «Комерсант» зауважує: «Господарі, через кілька хвилин після пропущеного гола від Англії, пережили ще одне потрясіння. Марко Девіч, який в контратаці вийшов один на один з Хартом, забив гол. У всякому разі, на всіх відео-повторах було видно, як Джон Террі виносив м’яч із воріт, коли він вже перетнув лінію. Але суддя Віктор Кашшаї гол не зарахував».

Австрійська Die Presse заспокоює українців та поляків словами президента УЄФА Мішеля Платіні, який сказав, що задоволений і тішиться атмосферою свята на Євро-2012 та наголосив: «Польща й Україна вже виграли». Платіні також підтвердив свій прогноз, висловлений ще напередодні турніру, що у фіналі 1 липня в Києві зіграють Німеччина та Іспанія.

Читайте більше тут:
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG