Доступність посилання

ТОП новини

Суддя матчу Англія-Україна Кашшаї більше не працюватиме на Євро-2012


Віктор Кашшаї
Віктор Кашшаї
Головний арбітр матчу Англія-Україна, угорець Віктор Кашшаі не працюватиме на матчах плей-офф чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

На прес-конференції в середу в Варшаві старший офіцер УЄФА у справах суддівства П’єрлуїджі Колліна оголосив імена чотирьох із 12 арбітрів, які залишають турнір після групового етапу.

Крім Кашшаї, до цього списку увійшли голландець Бйорн Кейперс, що судив матч Україна-Франція, іспанець Карлос Веласко Карбальо, що працював на матчі відкриття Євро-2012 Польща-Греція і німецький рефері Вольфганг Штарк.

«Чотири роки тому ми вирішили, що якщо асистент рефері ухвалив у важливому епізоді неправильне рішення, то вся бригада арбітрів залишає турнір», – зазначив Колліна.

На 63-й хвилині матчу Англія – Україна за рахунку 1:0 на користь британців нападник господарів турніру Артем Мілевський вивів на ударну позицію свого партнера Марка Девіча, який пробив по воротах суперника. Захисник збірної Англії Джон Террі вибив м’яча, але, як показав відеоповтор, вже після того, як той перетнув лінію воріт. Угорський арбітр Віктор Кашшаї ухвалив рішення про те, що голу не було.

У підсумку збірна України програла матч Англії з рахунком 0:1 і вибула із боротьби. Щоправда, в разі зарахування голу і нічиєї вона вибувала все одно.
XS
SM
MD
LG