Доступність посилання

ТОП новини

Новим прем’єром Греції стає консерватор Андоніс Самарас


Андоніс Самарас складає присягу прем’єр-міністра в палаці президента Каролоса Папульяса (позаду посередині) в Афінах 20 червня 2012 року
Андоніс Самарас складає присягу прем’єр-міністра в палаці президента Каролоса Папульяса (позаду посередині) в Афінах 20 червня 2012 року
Лідер консервативної партії «Нова демократія», яка здобула найбільше голосів у парламентських виборах минулої неділі, Андоніс Самарас склав сьогодні присягу прем’єр-міністра Греції й очолює новий уряд, який повинен буде втілювати програму суворих реформ і виводити країну з кризи.

Як сказав він журналістам після складення присяги, задля цього «ми зробимо все, що можемо».

До урядової коаліції ввійшли, крім його «Нової демократії», також лівоцентристська партія «ПАСОК» («Усегрецький соціалістичний рух») і невелика партія лівого спрямування «Демократичні ліві». Повний склад нового уряду мають оголосити пізніше сьогодні.

Соціалісти заявляють, що цей уряд почне переговори з міжнародними кредиторами про зміну умов угоди про фінансову допомогу Греції.

У Євросоюзі і в Міжнародному валютному фонді, які надають міжнародну фінансову допомогу для порятунку Греції з бюджетної і боргової кризи, вже заявляли, що можна вести переговори тільки про зміни деяких показників програми цієї допомоги, але суть цієї програми, яка вимагає від Афін здійснювати суворі заходи бюджетного заощадження, незмінна.

Вибори парламенту Греції відбулися в неділю достроково по тому, як був розпущений попередній парламент, обраний щойно у травні, через те, що наявні в ньому партії так і не змогли сформувати уряд.
XS
SM
MD
LG