Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті можуть відкласти оголошення результатів виборів


Виборчий комітет Єгипту заявив у середу, що оголошення результатів другого кола президентських виборів, яке мало відбутися в четвер, можливо, доведеться перенести на пізніше через необхідність розглянути скарги від обох кандидатів.

Як мовиться в офіційній заяві генерального секретаря Виборчого комітету Хатема Баґато, комітет вирішив продовжити розгляд усіх скарг, а це вимагає також вивчення документів і відомостей, що стосуються виборчого процесу.

Обидва кандидати на виборах тим часом заявляють про свою перемогу – і Мохаммед Мурсі, висуванець Партії свободи і справедливості, яка є політичним відгалуженням поміркованого ісламістського руху «Мусульманське братство», і Ахмед Шафік, найбільше відомий як останній, протягом лише кількох днів, прем’єр-міністр в уряді попереднього президента Хосні Мубарака перед його скиненням у лютому минулого року.

Зволікання з оголошенням нового президента, який аж нині має замінити Мубарака, як вважають, може знову роздмухати напруженість у країні в час, коли є сумніви щодо подальшої ролі військових, які нині після розпуску щойно обраного на початку року парламенту одноосібно керують Єгиптом.
XS
SM
MD
LG