Доступність посилання

ТОП новини

Малоймовірно, що Тимошенко буде на суді в газовій справі – адвокат


Олександр Плахотнюк, адвокат Юлії Тимошенко, вважає, що вона навряд чи буде присутньою 26 червня під час розгляду касації на вирок у газовій справі.

«Я не уявляю собі розвиток подій, за яких була б можливою участь Тимошенко і 25 числа на судовому засіданні в Харкові, і 26 числа у Вищому спецсуді», – сказав Плахотнюк на прес-конференції.

Адвокат повідомив, що Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних та кримінальних справ на минулому засіданні визнав за необхідне вислухати аргументи Тимошенко, для чого необхідна її присутність на засіданні з касації. Проте Плахотнюк сказав: якщо колишнього прем’єра доставлять на засідання до Харкова, то навряд вона зможе бути присутньою на засіданні Вищого спецсуду. Він додав, що Тимошенко раніше подала заяву щодо слухання касації без її участі.

25 червня в Київському районному суді Харкова має продовжитися судове засідання у справі щодо порушень у діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України», яку Юлія Тимошенко очолювала у 1995–1997 роках.

19 червня Державна пенітенціарна служба повідомила, що керівництво Качанівської виправної колонії отримало листа від судді Київського райсуду про виклик на 25 червня Тимошенко до суду для участі в цьому судовому процесі, у зв’язку з чим комісія МОЗ рекомендує Київському райсудові Харкова створити належні умови для перебування там Тимошенко.

26 червня в Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ мають розглядати касаційну скаргу на вирок Юлії Тимошенко у «газовій справі».

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові від кінця грудня 2011 року. З квітня Тимошенко перебуває на лікуванні в центральній клінічній лікарні № 5 «Укрзалізниці» у Харкові.
XS
SM
MD
LG