Доступність посилання

ТОП новини

Україна хоче закупити в «Газпрому» лише 27 мільярдів кубометрів газу – Міллер


Олексій Міллер, архівне фото
Олексій Міллер, архівне фото
«Нафтогаз України» привіз до російського «Газпрому» заявку на імпорт газу на наступний рік, яка передбачає закупівлю тільки 27 мільярдів кубічних метрів газу, повідомив сьогодні голова правління «Газпрому» Олексій Міллер журналістам у російському Санкт-Петербурзі.

На запитання журналістів він підтвердив цифру в 27 мільярдів кубометрів після своєї зустрічі з міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком під час Петербурзького міжнародного економічного форуму, повідомляє російське агентство «Інтерфакс – Агентство газової інформації».

Учора в Києві Бойко повідомляв, що і на цей рік уряд України підтвердив закупівлю «Нафтогазом» у «Газпрому» 27 мільярдів кубометрів газу.

Водночас у Росії вчора ж заступник голови правління «Газпрому», генеральний директор його експортного підрозділу «Газпром експорт» Олександр Медведєв висловлював сподівання, що Україна нинішнього року закупить близько 40 мільярдів кубометрів газу.

Набагато нижчий обсяг закупівлі газу Україною, ніж передбачено чинним контрактом 2009 року з «Газпромом», і навіть нижче за зобов’язання за формулою цього контракту «бери або плати», став каменем спотикання між «Газпромом» та «Нафтогазом» уже цього року. «Нафтогаз» минулого року також заявив про намір закупити в нинішньому році 27 мільярдів кубометрів газу при умовах контракту в 52 мільярди кубометрів і мінімальному обсязі за формулою цього контракту «бери або плати» в 41,6 мільярдів кубометрів газу.
XS
SM
MD
LG