Доступність посилання

ТОП новини

Політична реклама стала агресивнішою (огляд преси)


Київ – Хоча політичне життя в Україні не стало менш бурхливим, усі віддають
дань його величності футболу, пише газета «День». Утім футбол, як зазначає дописувач видання, – це теж політика. Надто багато національних почуттів, політичних комплексів, історичних травм пов’язано зі шкіряним м’ячем, з цією грою націй та іподромом амбіцій. Футбол часто виступає як своєрідна компенсація за соціальні та національні образи, як засіб консолідації громадян тоді, коли всі інші засоби відсутні, зауважує автор статті.

У цьому ж номері експерти газети «День» розмірковують про особливості цьогорічної політичної реклами. Порівняно з попередніми виборчими перегонами, наголошують вони, нинішня політична реклама помітно вирізняється агресивністю. Забагато віри в те, що політика подібна до сьогочасної комерції і тактика проста – чим більше, тим краще. Щодо якості, то реклама розрахована на найпримітивніші людські емоції. Наприклад, Партія регіонів звалює всі невдачі минулих років лише на попередників, замовчуючи при цьому той факт, що в «помаранчеву» пору, майже півтора роки при владі був саме уряд прем’єра Януковича. Але й опозиція не далеко втекла, мовляв, ми переможемо, і цього досить. Жодного позитиву, крім протистояння, не видно.

Колишній керівник Держкомпідприємництва Олександра Кужель коментує в «Газеті по-українськи» свій конфлікт із Сергієм Тігіпком. Вона обурюється, що «яким циніком треба бути, щоб з бюджету виділити 400 мільйонів гривень на 12 тисяч ніби соціальних працівників, які агітуватимуть за Партію регіонів. Їм платитимуть по 2-2,5 тисячі гривень. А в соціальних працівників, які вже по 10 років трудяться, зарплата 1300 гривень».

За даними ДАІ, щодоби під колесами авто гинуть від 8 до 15 осіб. А кожна 10-а аварія пов’язана з наїздом на пішоходів. Практично всі аварії сталися через те, що водій не побачив людину, що переходить вулицю. Газета «Сегодня» визначила найтиповіші ситуації аварій на дорогах і розповідає, як їх можна уникнути. Поради водіям читайте в статті «Пішоходи-невидимки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG