Доступність посилання

ТОП новини

Турецький літак був збитий сирійськими військовими – Ердоган


Один із турецьких винищувачів виробництва США F-4, такий же, як був втрачений нині, архівне фото
Один із турецьких винищувачів виробництва США F-4, такий же, як був втрачений нині, архівне фото
Туреччина підтвердила, що втрачений у п’ятницю над Середземним морем літак турецьких військово-повітряних сил був збитий сирійськими військовими.

Офіс прем’єр-міністра Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана оприлюднив таку заяву після екстреної урядової наради за участі військових.

Ердоган заявив, що наступні рішення ухвалюватимуться після вивчення всіх фактів. Пошуково-рятувальні роботи в районі місця падіння літака тривають.

Турецькі військові не повідомляють деталей про завдання пілотів, але деякі турецькі ЗМІ твердять, що це був розвідувальний політ.

Інцидент може далі погіршити відносини між Анкарою і Дамаском.

Туреччина, яка має з Сирією спільний понад 900-кілометровий кордон, раніше була союзником авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, але після початку масового придушення протестів проти його влади минулого року стала різко критикувати його владу й закликати посилити міжнародні зусилля, щоб знайти вихід із сирійської кризи. Турецьке керівництво, зокрема, запровадило санкції проти режиму Асада, а також закликало його подати у відставку. Туреччина також закрила своє посольство в Сирії.
XS
SM
MD
LG