Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську відбувся флешмоб на захист пішоходів


Акція на захист пішоходів у Луганську, 23 червня 2012
Акція на захист пішоходів у Луганську, 23 червня 2012
У суботу в Луганську відбувся флешмоб в рамках громадської кампанії «Дорогу пішоходові». Акція відбулася на пішохідному переході однієї з центральних вулиць міста – Оборонної, поблизу міського стадіону «Авангард».

Дві групи молодих людей пройшлися по «зебрі», тримаючи у руках банери із написами: «Водію, поважай пішохода. Дякуємо!» Також для привертання більшої уваги учасники акції надягли кольорові маски і використовували повітряні кульки. Всього в акції взяли участь близько 50 людей.

Організаторами флешмобу виступили осередок всеукраїнської молодіжної громадської організації «ФРІ» спільно з луганським центром аудіовізуального мистецтва «Луганда-хаус».

«На дорогах зараз багато хамства – як з боку водіїв, так і з боку пішоходів. Ми закликаємо людей бути ввічливими», – сказав один із організаторів флешмобу Герман Власов.



Акцію підтримали в міському управлінні ДАІ. Там зазначають, що однією з головних причин ДТП і травматизму на дорогах є порушення правил проїзду пішохідних переходів.

З початку року на дорогах Луганська загинуло 6 пішоходів, 74 були травмовані. Близько 20 відсотків аварій відбувається на нерегульованих пішохідних переходах.

Цього року у Луганську сталося кілька резонансних ДТП. Зокрема, 13 січня аварія сталася біля новорічної ялинки на центральній площі міста. Водій, який був у стані наркотичного сп’яніння, в’їхав у натовп людей. Загинула дівчина, 11 людей були травмовані. 6 квітня на пішохідному переході водій позашляховика збив хлопця та вагітну жінку. Від отриманих травм хлопець помер у лікарні.
XS
SM
MD
LG