Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд справи ЄЕСУ продовжиться 10 липня


Київський районний суд Харкова продовжить розгляд справи щодо діяльності корпорації ЄЕСУ 10 липня. Відповідне рішення суд ухвалив сьогодні.

Окрім того, суд постановив до 10 липня провести судово-медичну експертизу, яка б засвідчила можливість чи неможливість підсудної Юлії Тимошенко брати участь у судовому процесі. Таким чином, суд задовольнив клопотання прокурора Віктора Лобача.

«Дана кримінальна справа надійшла до суду 29 березня. З цього часу розгляд справи неодноразово відкладався у зв’язку з відмовою Тимошенко з’явитися до суду з посиланням на поганий стан здоров’я. З матеріалів кримінальної справи вбачається, що підсудна Тимошенко з 9 травня перебуває на стаціонарному лікуванні. Однак у цій справі відсутні будь-які офіційні дані щодо стану здоров’я підсудної на теперішній час. Тому суд позбавлений можливості розглянути справу протягом розумного терміну», – сказав суддя Костянтин Садовський.

За його словами, судово-медична експертиза має вирішити, чи може Тимошенко брати участь у процесі, чи ж розгляд справи має бути відтермінований «у зв’язку з тривалою тяжкою хворобою».

Після оголошення рішення суду захисник Тимошенко Сергій Власенко зокрема заявив, що суд «лукавить», що не має офіційних даних про стан здоров’я Тимошенко, бо, за його словами, пенітенціарна служба надала суду всі документи з цього приводу, зокрема – висновки лікарів німецької клініки «Шаріте».
XS
SM
MD
LG