Доступність посилання

ТОП новини

Ув’язнені на 100% забезпечені протитуберкульозними препаратами – керівництво


Олександр Сайко
Олександр Сайко
Забезпечення ув’язнених протитуберкульозними препаратами дорівнює 100%. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив начальник управління пенітенціарної служби України в Києві і Київській області, генерал-майор Олександр Сайко.

«Щодо забезпечення протитуберкульозними препаратами, то ми забезпечені на 100%. Всі необхідні препарати для лікування у нас є», – зазначив він.

За словами Олександра Сайка, якщо в ув’язненого виявляють туберкульоз, йому негайно надають меддопомогу. «Ми проводимо флюорографічне обстеження. Якщо виявляється якесь захворювання, надається медична допомога, в тому числі необхідне медикаментозне лікування», – зазначив він.

Начальник обласного управління пенітенціарної служби також розповів, що в інфекційному ізоляторі Київського СІЗО, в середньому, перебуває 40-50 осіб, хворих на туберкульоз. «Тут є спеціально створений ізолятор для хворих на туберкульоз. Вони перебувають окремо від інших ув’язнених. Там проводиться і обстеження, і надання медичної допомоги, підсилене харчування. Всі заходи проводяться відповідно до наших нормативних документів. Клінічна лабораторія проводить лабораторні обстеження. Залежно від стадії захворювання лікарі призначають курс лікування. До кожного індивідуальний підхід», – наголосив Олександр Сайко.

Він додав, що «жодна особа з активною формою цього захворювання у колонію не потрапляє».

За даними правозахисників, кількість хворих на туберкульоз серед ув’язнених щороку зростає. Нині в Україні на туберкульоз хворіють 4822 в’язнів.
XS
SM
MD
LG