Доступність посилання

ТОП новини

ЄС розширює санкції проти влади Сирії


Європейський Союз розширив сьогодні обсяг своїх санкцій на владу авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада та його оточення через жорстоке придушення нею виступів опозиції, що триває вже 15 місяців.

Міністри закордонних справ країн ЄС на своїй зустрічі в Люксембургу додали ще одну фізичну особу з Сирії і шість юридичних до переліку тих, кого стосуються раніше ухвалені санкції – заморожування активів у Євросоюзі, заборона на візи тощо. Конкретні імена і назви наразі публічно не оголосили.

Таким чином, нині санкції Євросоюзу стосуються вже 129 фізичних і 49 юридичних осіб із Сирії.

Крім того, запроваджені нові заходи, як-то заборона надавати страхові послуги на постачання до Сирії товарів, щодо яких діє ембарго ЄС, зокрема, зброї.

Міністри країн Євросоюзу також високо оцінили стриманість Туреччини в її реакції на збиття Сирією минулого тижня турецького військового літака.

Туреччина як член НАТО скликає на завтра засідання Північноатлантичного союзу через той інцидент, але не стала вдаватися до статті 5 Вашингтонського договору про заснування НАТО, яка передбачає колективну оборону в разі збройного нападу на одного з членів.
XS
SM
MD
LG