Доступність посилання

ТОП новини

Путін в Ізраїлі: Росія проти втручання в Сирії й Ірані


Володимир Путін (л) і Біньямін Нетаньягу (п) на прес-конференції в Єрусалимі 25 червня 2012 року
Володимир Путін (л) і Біньямін Нетаньягу (п) на прес-конференції в Єрусалимі 25 червня 2012 року
Росія виступає проти зовнішнього втручання в політичні процеси в країнах Близького Сходу, підтвердив сьогодні президент Росії Володимир Путін позицію його країни в перебігу його візиту до Ізраїлю.

Як сказав він після переговорів із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, єдиним вирішенням проблем із Сирією й Іраном можуть бути тільки переговори, і Росія з самого початку Арабської весни намагається переконати своїх партнерів, що демократичні зміни мають відбуватися без зовнішнього втручання.

Нетаньягу, зі свого боку, додав, що обидві країни згодні в тому, що ядерна програма Ірану становить загрозу Ізраїлеві і всьому світові. Але обидва керівники не навели подробиць своїх дискусій на тему Ірану.

Раніше сьогодні російський президент разом із президентом Ізраїлю Шимоном Пересом відкрили в місті Нетаньї меморіал на честь перемоги над нацистською Німеччиною.

На цій церемонії Перес заявив, що сподівається від Росії, яка «перемогла фашизм», що вона не допустить нових подібних загроз – ні іранської, ні загрози кровопролиття в Сирії.

Завтра Путін також відвідає палестинський Західний берег Йордану для зустрічей із керівництвом Палестинської національної адміністрації, а по тому має вирушити до Йорданії.
XS
SM
MD
LG