Доступність посилання

ТОП новини

Різанина серед керівників залізниці в Донецьку: через Hyundai?


Електропоїзд Hyundai, Київ, 29 травня 2012 року
Електропоїзд Hyundai, Київ, 29 травня 2012 року
Донецьк – У Донецьку на вихідних стався скандальний інцидент. У деяких ЗМІ з’явилася інформація про те, що в керівництві Донецької залізниці відбувся конфлікт із застосуванням холодної зброї. Причиною цього називають неполадки у роботі нових потягів Hyundai. Мовляв, начальник відділу пасажироперевезень та його заступник прийшли до начальника депо з наміром розібратися у причинах поламок нових швидкісних потягів. Після цього й спалахнула бійка.

Представники міліції та Донецької залізниці підтверджують факт бійки. Однак про причину конфлікту, на їхню думку, казати зарано. Адже триває слідство. До того ж, потерпілі поки що перебувають у досить важкому стані, тому, за словами прес-секретаря Донецької залізниці Володимира Селіванова, якісь висновки робити ще зарано. Підозрюваного заарештували.

Затриманий співробітник депо Донецької залізниці, який завдав важкі ножові поранення своїм колегам, у момент інциденту був тверезим. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на керівника прес-служби управління МВС на Донецькій залізниці Ольгу Черногор. При цьому вона не підтвердила й не спростувала те, що бійка з тяжкими кримінальними наслідками між співробітниками Донецької залізниці носила побутовий характер.

Тим часом віце-прем’єр міністр Борис Колесніков заявив у понеділок, що в низці українських ЗМІ розгорнута інформаційна війна проти впровадження швидкісного залізничного руху і назвав подібні повідомлення «джинсою». Адже поламок, за його словами, було не так багато: «із 400 рейсів Hyundai поламалися 8 разів». Пов’язування різанини із неполадками роботи потягів називає провокацією і міський голова Донецька Олександр Лук’янченко.

Машиніст запевняє про безпеку

Машиніст Hyundai Сергій Кириченко визнає наявність певних проблем, але серйозними їх не вважає.

«Здебільшого Hyundai тут не винен. Контактна мережа, таке… – не встигли підготувати до Євро. Запізнюється будь-який потяг, просто до нього зараз підвищену увагу привертають. А так – всі спізнюються, це не від потягу залежить. Потяг дуже безпечний, не порівняти з усіма іншими. Взагалі машина дуже хороша, ніяких претензій. Просто будь-який потяг обкатують приблизно рік. Тут просто встигли за два роки побудувати шлях, провести контактну мережу нову, запустити потяг. Це взагалі подвиг, тобто швидше не буває. Дуже добре він зараз працює», – заявив Сергій Кириченко у коментарі Радіо Свобода.

Екс-міністр транспорту Йосип Вінський каже, що в тому, що техніка ламається, немає нічого дивного, але для того, щоб вона не ламалася саме в дорозі існує система профілактики та діагностики.

«Проблема в тому, що коли потяг виходить з пункту А і не потрапляє в пункт Б, то це означає, що він вийшов на дорогу у технічно несправному стані. Нам привели техніку, а залізниця не готова до обслуговування та профілактики цієї техніки. Треба робити нормальну технічну базу, готувати спеціалістів, які чітко перед тим, як потяг виходить у дорогу, повинні зробити діагностику й не випускати сирий потяг», – зазначає Вінський.

Потяг сильно хитає

Офіціант Андрій (ім’я змінене), який працює на потягу Hyundai на маршруті Донецьк – Київ, скаржиться ще й на те, що потяг не дуже пристосований до маршруту.

«Потяг розганяється до великої швидкості, наприклад до 160 кілометрів на годину, і коли різкі повороти, я обпік собі всю руку кавою, – каже він. – Коли потяг у поворот входить на скаженій швидкості, таке враження, що це не розрахували. Саме на маршруті Донецьк – Київ, мені здається, це не врахували, і це не зручно що пасажирам, що офіціантам».

Тим часом, за твердженням прес-служби Донецької залізниці, збоїв у часі відправлення та прибуття швидкісних потягів немає. Однак у довідковому бюро донецького залізничного вокзалу зазначили: ніякої гарантії, що цей потяг не запізниться, немає.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG