Доступність посилання

ТОП новини

Польська радіостанція закрила програму, в якій образили українок


Правління польської радіостанції Eska Rock вирішило закрити програму Куби Воєвудського та Міхала Фігурського Poranny WF, в якій раніше цього місяця прозвучали образливі висловлювання на адресу громадянок України. Про це йдеться в заяві компанії, на яку посилається «УНІАН».

Згідно з заявою, керівництво радіостанції висловило жаль з приводу ситуації, яка склалася через озвучені ведучими програми 12 червня висловлювання про українок. «Усіх, кого образив виступ наших ведучих, від серця просимо вибачити», – йдеться у заяві, підписаній головою правління Eska Rock Богуславом Потоньцем.

Рішення про закриття програми ухвалено в понеділок, 25 червня.

Програма Poranny WF виходила в ефір з 2008 року. Ось лише витяг з ефіру, який став причиною скандалу (далі – бесіда ведучих): «А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною? Я вчинив як справжній поляк!» – «Ти копнув собаку?» – «Ні, я вигнав свою українку! (сміх)» – «А то добра ідея (сміх). Мені це ще не спало на думку. Знаєш що? Я зі злості сьогодні їй не заплачу».

Про таку бесіду ведучих у прямому ефірі стало відомо минулого тижня, коли у польську прокуратуру зі скаргами на ведучих звернулася низка організацій і приватних осіб.

Пізніше МЗС України виступило з вимогою публічних вибачень. Незабаром після цього МЗС Польщі назвало висловлювання журналістів «ідіотськими та хамськими». Самі журналісти стверджували, що не мали на меті образити українок, а лише висміювали «стереотипи деяких поляків».
XS
SM
MD
LG