Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: претензії щодо газових контрактів у нас не до Росії, а до деяких українських посадовців


Микола Азаров
Микола Азаров
Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє про відсутність претензій до Росії через укладені газові контракти. Про це він сказав в інтерв’ю у російській програмі «Познер».

«Нам прикро, що ціна така висока, що нас за щось карають. Але претензії в нас – лише до українських офіційних осіб, які підписали контракт із порушенням чинного українського законодавства та завдали колосальної шкоди своїй країні», – зазначив Азаров.

«Наш уряд зробив помилку, підписавши несправедливий договір на 10 років, і страждають 46 мільйонів жителів України. Вони свято вірили, що ми з Росією – стратегічні партнери, але як їм пояснити, що це так, якщо ви заганяєте нас у кут такими цінами?» – додав прем’єр.

Микола Азаров заявив, що Україна розраховує в цьому питанні «на добросусідські відносини, на розуміння того, що не можна розвивати довгострокові відносини, використовуючи кон’юнктурний момент вигоди».

Він також розповів, що тема перегляду газових контрактів буде основною під час візиту в Україну російського прем’єра Дмитра Медведєва 27 червня та на зустрічі президента Росії Володимира Путіна і президента України Віктора Януковича 12 липня.
XS
SM
MD
LG