Доступність посилання

ТОП новини

Луценко не мав злого задуму, йому просто підсунули папірець – свідок


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Закриття і подальше продовження розшукових заходів щодо отруєння третього Президента Віктора Ющенка відбувалися з порушенням закону, однак тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко до цих порушень непричетний. Про це на допиті у Печерському райсуді заявив свідок Олександр Балдук, який брав участь у перевірці законності цих розшукових заходів.

«Я далекий від думки, що у Луценка був злий умисел щодо продовження стеження за Валентином Давиденком (який проходить як потерпілий у справі – ред.). Просто підсунули міністру папірець, щоб він підписав. Коли великий наплив паперів, таке буває. Я впевнений, що ніякого злого умислу він не мав», – сказав Балдук.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, Олександр Балдук під час сьогоднішнього засідання заявив, що на стадії досудового слідства його не допитували. Однак після того, як побачив протокол свого допиту, зазначив, що його, вірогідно, «таки допитували», бо «зміст протоколу не суперечить моїй позиції».

Свідок також заявив, що підстав для порушення оперативно-розшукової справи проти Валентина Давиденка було недостатньо.

Сьогодні у Печерському райсуді триває засідання у справі за обвинуваченням Юрія Луценка та ще двох підсудних в організації незаконного стеження у рамках розслідування справи про отруєння третього Президента Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG