Доступність посилання

ТОП новини

Мирослава Гонгадзе: наша думка щодо Кучми збігається з думкою прокуратури


Мирослава Гонгадзе, архівне фото
Мирослава Гонгадзе, архівне фото
Потерпілі у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, зокрема, його дружина Мирослава, розглядають варіант звернення до Європейського суду з прав людини або ж до Верховного Суду, щоб оскаржити рішення Вищого спецсуду про незаконність порушення справи проти колишнього Президента Леоніда Кучми, заявила в вівторок Радіо Свобода сама Мирослава Гонгадзе.

На її думку, є підстави сподіватися на «справедливе» рішення.

«У нас є чудові можливості виграти Європейський суд (із прав людини), бо у справі щодо порушення провадження справи проти Кучми наша позиція збігається з позицією Генеральної прокуратури. Тому в держави немає підстав стверджувати, що права потерпілих порушені», – сказала вона.

Мирослава Гонгадзе наголосила, що, на її думку, Вищий спецсуд порушив закон, не розглянувши великий обсяг інформації, яка може допомогти виявити замовників убивства її чоловіка.

Раніше в вівторок Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердив законність зняття обвинувачень із колишнього Президента Леоніда Кучми в причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Таким чином, розглянувши касаційну скаргу Генеральної прокуратури на скасування її постанови про порушення кримінальної справи проти Кучми, суд не задовольнив цієї касації Генпрокуратури.

ГПУ оскаржувала січневе рішення Апеляційного суду, що підтвердило грудневу ухвалу Печерського райсуду Києва, який визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Кучми й скасував постанову Генпрокуратури про це. Записи Миколи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Георгія Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG